Ombouw pakket

Welk pakket bij u past is afhankelijk van uw gebruik en wensen. U heeft de keuze uit voorwiel, achterwiel of midden motor. 250 en 350 Watt. En om langere afstanden te kunnen fietsen bieden wij accu’s tot 21 Ah aan.

Hoe gaat u het ombouwpakket gebruiken?

Allereerst stelt u uzelf de vraag: Is het voor dagtochten of gaat u hem gebruiken voor de wat kortere ritjes. De kleinste accu (en goedkoopste) is een bidon accu van 7,5 ah (270Wh). Met deze accu kunt u maximaal 45 km fietsen. De accu heeft voldoende capaciteit voor u dagelijkse boodschappen en een klein ommetje. Het pakket is uitermate geschikt voor een vouwfiets.
De meest verkochte accu is een 11 ah (396 Wh), waar gemiddeld 70 a 80 km mee wordt gefietst. Ideaal voor dagtochten en vakanties.
Voor de zeer fanatieke fietsers zijn er nog zwaardere capaciteiten 14,5ah (522Wh), 16ah (576Wh) en zelfs 21ah (756wh).

Hoe intensief gaat u de elektrische fiets gebruiken?

Het belangrijkste verschil tussen de standaard accu’s (bidon, frame en 1201 accu) en de Veria LongLife accu’s is de levensduur van de accu. De Veria LongLife accu gaat aanzienlijk langer mee dan de andere pakketten doordat deze veel vaker kan worden opgeladen. Wanneer u uw fiets dagelijks gebruikt, dan kunt u het beste de LongLife accu nemen. Wordt de accu maar 1 of 2 keer per week opgeladen, dan heeft u aan de standaard accu voldoende. Op de LongLife accu is 5 jaar garantie. Op alle andere accu’s 2 jaar.

Welke motor heb ik nodig

Allereerst moet gekeken worden welke motor op de fiets past. De voorwielmotor past op nagenoeg iedere fiets. De achterwielmotor kan enkel met derailleurversnellingen en velg of schijfremmen. Om de middenmotor te plaatsen dient er voldoende ruimte te zijn bij de trapas. Daarnaast moet bij de middenmotor rekening worden gehouden dat een dichte kettingkast niet geplaatst kan worden en dat de versnellingen voor vervallen.
Vervolgens moet er gekeken wat u zelf prettig vindt. In het artikel “welke motor past bij uw rijstijl?” gaan we hier uitgebreid op in.